Innebandy på bred front i kommunen

2010-09-06

Innebandy sysselsätter många ungdomar och vuxna idag. En sport som spelas i alla skikt och representeras av många fina föreningar i kommunen. Vi passade på att känna på Husqvarna Iks Magnus Nilsson när de hade klubbkväll på Intersport för sina medlemmar.

 • Magnus, du var med och startade föreningen en gång i tiden. Berätta!

  - Ja det stämmer. Vi var ett gäng från Egnahem i Huskvarna som hade spelat ihop en längre tid. Det fanns också ett gäng som spelade ihop på Öxnehaga. Sven-Eric Martinsson som också blev klubbens första ordförande förde de båda gängen samman och tillsammans bildade vi i maj 1988 Husqvarna Innebandyklubb. Första året deltog vi med två lag i korpen för att året därpå deltaga med ett herrlag i seriespel.
   
 • Hur ser Er verksamhet ut 2010?

  - Vi har som vanligt en stor och bred verksamhet med 19 lag i seriespel och poolspel. Extra roligt är att vi börjar komma igång med fler flicklag i verksamheten.
   
 • Det finns många innebandyklubbar i kommunen. Det är väl ett tecken på att det skapas bred sysselsättning och att intresset är stort för sporten?

  - Ja intresset är stort för att spela innebandy och jag tror vi skulle kunna starta upp fler grupper om det bara fanns fler sporthallar i Huskvarna. Kanske att vi med intäkten från Hemmavinsten skulle kunna börja titta på möjligheterna att bygga något eget. Sedan är ju innebandyn som sport ganska tillgänglig, det enda som egentligen behövs är en klubba och ett par skydds-glasögon.
   
 • Ni har valt att satsa på Hemmavinsten och lotteriet finns med som en del under Er klubbkväll på Intersport. Varför valde Ni lokalt?

  - Man brukar ju säga att man ska välja närproducerat! Jag tror absolut att det är rätt väg att satsa lokalt. Man kommer ju förr eller senare att känna igen någon av kommande vinnare, vilket gör att man nog känner att man vill vara med och känna spänningen inför kommande dragningar. Sedan måste man även lyfta fram enkelheten i Hemmavinsten som också är en stark bidragande orsak till att man som förening ska vara med. Det är ju också busenkelt för prenumeranten när man väl gått med.
   
 • Hur ser säsongen ut annars?

  - Flera av våra lag har redan varit igång med sin verksamhet sedan ett par veckor tillbaka. Herr- och damlaget ligger i högsta smålandsserien båda två och på ungdomssidan har vi lag i så gott som alla åldersgrupper. På det organisatoriska planet känns det bra att vi har en fulltalig styrelse med människor som tar sin uppgift på allvar.