Vi tar pulsen på Tomas på 4 YOU!

2012-12-26

Vi ställde några frågor till Tomas Svenningsson på 4 YOU Massage och Friskvård, en av våra sponsorer i Hemmavinsten. Friskvård och hälsa är något som är viktigt för de flesta idag. Intresset är enormt för jakten på ett välbefinnande och det finns en massa metoder för att nå sina mål. För att riktigt komma igång kanske man behöver vägledning och en personlig coach. Tomas hjälper gärna till med detta.

 • Tomas, nu är det vinter och kanske inte lika lätt att ta sig ut för sina normala pass. Om man vill vara ute ändå. Har du några tips?

  -  Frisk luft är ju kanon såhär års, speciellt då man arbetar mycket inomhus på dagarna och kanske inte går ut på lunchen.
  Men är man klädd med flerlagerprincipen så blir det bra. Det är bara att ger er ut och njut! Utnyttja naturen, och t ex utegym som finns lite överallt idag.
   
 • Folk som börjar springa efter att ha hållit upp ett tag. Ofta får man ont efter ett tag. Vad gör man för fel?

  - Många gånger beror det på att man går ut för hårt efter ett uppehåll. Är man van att springa t.ex. 1 mil, så börja med någon kilometer de 3-4 första passen i början så musklerna vänjer sig för att sedan öka antalet pass och längden på dem. Inte för många pass i veckan till en början!
   
 • Du jobbar både mot förening och privatpersoner. Vad är skillnaden i arbetet?

  - Oavsett vem som kommer till mig, så är jag noga med helhetssynen för rätt behandling och upplägg så där är det lika.
  Däremot belastar en idrottsutövare ofta musklerna mer och oftare i och med antalet pass/matcher. Även skadebilden och återhämtning skiljer sig ofta. Innan match gäller det att få igång kroppen och efter match rensa ut slagg, återhämtning m.m.
   
 • Vad kan skilja dig från andra terapeuter inom massage och friskvård?

  - Min 2-åriga utbildning på Bergqvists i Linköping knyter ihop säcken med min erfarenhet från träning och ledarskap sen tidigare. Jag är noga med att som PT instruera så kunden känner sig trygg och att jag finns med hela tiden om kunden vill. Uppföljning och återkoppling är viktigt! Att man är noga med helheten. Hemövningar på pdf-fil och videoklipp för att underlätta hemträningen kan komplettera besöken hos mig.
   
 • Vad erbjuder du dina kunder?

  - Jag vänder mig till privata, företag, skolor, föreningar, events och vårdsektorn. Utbudet består av personlig- och gruppträning (gärna utomhus), behandlingar, koncept, events, föreläsningar, utbildningar. Säljer även en del produkter.
   
 • Nått spännande på gång?

  - Ja faktiskt! Jag har inlett samarbete med Mi´s hälsa i Norrahammar, och skaffat lokal där utöver den i Jönköping.
  Tillsammans kommer vi bl.a. arrangera Hälsomässan 27 april på Folkets hus i Norrahammar och andra event framöver, så håll utkik på våra hemsidor och facebook.
   
 • Hälsomässan! Det låter spännande, förhandsinfo tack!

  - Hälsomässan i Norrahammar visar upp hälsa, friskvård och träning. Inifrån och ut. Vi vill öka medvetenheten att ta hand om sig själv och sin hälsa på många olika plan! Professionell information från aktörerna varvas med prova på, smaka av och föreläsningar. Nu mer och större efter ett fantastiskt gensvar förra gången!
   
 • Du ringde själv upp oss och frågade om du fick stötta idrotten med vinst i lotteriet. Varför?

  - Idrotten har alltid funnits i min närhet i och med mitt ledarskap inom fotbollen och har själv spelat/tränat under många år. Gillar omklädningsrum (ha,ha) och snacket runt omkring, så det var ett självklart val att ge tillbaka. Idrotten har hjälpt mig i alla år på många sätt och Hemmavinsten kändes klockrent att vara med i. Inte bara som sponsor utan givetvis som prenumerant också.
   
 • Om man nu vill boka en massage eller något annat som personlig träning då – hur bokar man tid hos dig?

  - På min hemsida www.4youmf.se kan man boka direkt i lugn och ro eller ringa mig så löser vi en tid tillsammans. Alla är välkomna!