Vi tar pulsen på Nicke på Nickes.Com

2012-11-22

En av våra samarbetspartners är Nickes.Com. Det passar oss perfekt eftersom vi älskar idrott och gärna ser själva idrottsutövandet på plats. Vi tog ett snack med Niklas Hellberg som är grundare och ägare av Nickes.Com - en av Sveriges ledande arrangörer av idrotts och konsert-upplevelser.

 • Inte alla känner till att Nickes.Com faktiskt finns i Huskvarna. Men det startade i Forserum. Idag är Ni en ledande aktör inom sport och konsertevenemang. Hur startade det?

  -  Jag startade företaget 1997. Tanken var då att med bussens hjälp transportera idrottsintresserade kunder till sportevenemang i Sverige. Sakta men säkert insåg jag att det var för få sportevenemang, så då kopplades även konsert & teater evenemang på och jag vidgade utbudet till evenemang över hela världen. Då tog verksamheten fart!
   
 • Idag är Ni viktigaste lagspelaren för att svenska fotbolls-fans ska kunna åka på de stora fotbollsmästerskapen och ha någonstans att bo genom Camp Sweden. Det måste vara ett enorm arbete Ni lägger ner med detta?

  - Jag kan nästan skriva en bok om det senaste projektet i Kiev, men skämt åsido så är det förstås jättekul att Camp Sweden valt att anlita oss för camping i både VM i Innsbruck 2008 och EM i Kiev 2012. Nu siktar vi på Brasilien! Det är mycket arbete, men vad gör man inte för Sverige och landslaget?
   
 • Vi svenskar älskar ju att åka ut i Europa och titta på fotboll i de olika ligorna. Vilken liga är populärast och finns det nåt lag som lockar mer än andra?

  - Premier League är populärast och främst storlagen Arsenal, Manchester United och Chelsea. Vi är officiella partners och har säsongskort hos dessa klubbar, så våra kunder kan resa säkert med oss!
   
 • Vilka är det som reser med Er mest? Åker man i mindre grupper eller förekommer det större grupper också som Ni fixar paket till?

  - Mest är det män. Jag skulle säga att 90% är män mellan 20-60 år. Hos oss kan man boka en resa för sig själv eller stora gruppresor. Vi fixar det!
   
 • Något resmål som är mer populärt än andra just nu?

  - Ja, Zlatan och hans PSG är heta just nu.
   
 • Hur bokar man smidigast sin resa hos Er?

  - Gå in på www.nickes.com och sök och finn det paket/lag man åka och se! Vill man ha personlig kontakt så ringer man 036-141443 eller mailar sales@nickes.com
   
 • Vilket är ditt egna favorit-resmål och finns det kanske något favoritlag?

  - Emirates Stadium i London är en fantastisk arena och om Arsenal är på spelhumör blir upplevelsen total! Och snart kommer ju någon vinnare i Hemmavinsten att vinna ett paket dit. Kan inte bli bättre!

  Vi tackar Niklas för pratstunden och önskar lycka till framöver. Vi jobbar på en gemensam resa under 2013 som vi kommer erbjuda våra prenumeranter. Håll utkik!