Förening nr 51 ansluter...

2013-06-19

Det är glädjande att det efter tre år fortfarande är nya föreningar som ser möjligheten med det lokala lotteriet. Denna gång är det en relativt nybildad innebandyklubb som vill vara med i Hemmavinsten. Här kommer några rader om hur föreningen kom till.

Jönköping City IBK bildades den 20 mars 2012. Historien är ganska unik, då två herrar vid namn Victor Moberg och Kim Bjurek skickade in de sedvanliga ansökningspapprerna om halltider. Den som ansvarade för halltiderna sa då att det redan fanns en ansökan om halltider från Jönköping City IBK. Den person som då hade skickat in halltidsansökan hette Robin Åslund, en då helt okänd person för Kim och Victor. Så vad dessa herrar gjorde då, var att ringa till Robin och frågade vad han var för människa som ansökt om vårt lags halltider. Det visade sig att Robin hade samma plan som Kim och Victor, nämligen att starta en ny ledande innebandyförening vid namn, Jönköping City IBK. 
Så vi föreslog genast en sammanslagning utav dessa tre individer och starta en gemensam innebandyförening. 

Jönköping City IBK har gått framåt med dunder och brak och det talas om klubben i folkmun och lokal media. Säsongen 2012/2013 bestod Jönköping City IBK utav två lag, ett A-lag (herrar) , samt ett utvecklingslag. Föreningen har som vision att bli den ledande klubben i Jönköping.  Jönköping City IBK kommer säsongen 12/13 få starta i herrar division 4 för att sedan påbörja sin starka resa mot toppen!

Vi önskar föreningen lycka till med försäljningen och givetvis med det idrottsliga också!